MENY

Visuell identitet Dansens Hus

Dansens Hus behövde en ny visuell identitet som bättre speglade organisationen och verksamheten – nu och framåt. Hos varje nyckelmedarbetare fanns tydliga tankar och idéer kring i vilken riktning man ville och ett behov av att flytta fram positionerna visuellt. En stor del av Tegel & Hatts arbete var att fånga upp detta, hitta en gemensam nämnare och skapa en tolkning av nya Dansens Hus. 

Dansens Hus är en internationell gästspelsscen för samtida dans och en drivande kraft för utveckling och förnyelse av den samtida dansen på både nationell och internationell nivå. På tre scener i Stockholm presenterar de nationella och internationella koreografer.

För att fånga "Rörelse och Kraft", som är organisationens värdeord, och ta ett tydligt kliv framåt grafiskt, valde vi en handritad logotyp. Den har mod och riktning, en stor portion pondus och samtidigt lekfullhet. Även det typsnitt vi valde för rubriker och brödtext, Saes Grotesk, har en distinkt karaktär.

Arbetet påbörjades i april 2022 och resultatet lanserades i juni då den nya sajten publicerades och höstens program presenterades. Den nya profilen fick ett tydligt genomslag i samband med kampanjen "En ny värld" i september.

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy